Circus Review

Het Belgische Circus stak in maart 2022 de grens over. Sindsdien kan ook de Nederlandse wedder zich onderdompelen in een wereld van sport en entertainment. Want dat Circus een ware entertainer is, wordt snel duidelijk als je al die extra’s ziet. Zo kun je meedoen aan goktoernooien of draai aan het prijswiel en kijk wat jouw lidmaatschap van de Circus Club oplevert. Er is echt helemaal niets mis met het hoge entertainmentgehalte van deze bookmaker. Maar het moet wel bij je passen…

Bij Circus ontdek je hoe leuk wedden op sport eigenlijk is

Bookmaker Circus had geen betere naam kunnen kiezen. Circus.nl is namelijk een plek vol entertainment, waar altijd iets te beleven valt. Doordat de bookmaker zo duidelijk de nadruk legt op het plezier van wedden op sportwedstrijden, weet je meteen dat Circus bedoeld is voor de recreatieve gokker. Gaat het jou niet zozeer om de hoogst mogelijke winst, maar wil je vooral een leuke tijd hebben? In dat geval zit je bij het Belgische Circus goed.

Met voornamelijk recreatieve spelers als klant, legt Circus de lat qua stortingen en inzetten laag. Er geldt een minimale inzet van slechts 10 cent per weddenschap en de minimale storting van 10 euro. Als je er alles uit wilt halen, kun je voor die 10 euro dus meteen honderd voorspellingen doen. Let wel op: de minimale uitbetaling ligt bij Circus op 20 euro. Maar als je eenmaal ontdekt hoe leuk wedden op sport eigenlijk is, keer je vanzelf vaak genoeg terug naar het sportsbook om die winst verder te verhogen.

Het begint allemaal met de Circus free bets (tot maximaal 250 euro)

Wedden bij Circus begint natuurlijk met een aanmaken van je persoonlijke spelersaccount. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld en documenten hebt opgestuurd, is het tijd om na te denken over die ene prangende vraag: hoeveel geld stort je die eerste keer in je spelersaccount?

Zelfs als je jezelf een echte recreatieve gokker noemt, is het zonde om die eerste keer genoegen te nemen met die minimale storting van 10 euro. Stort je namelijk 20 euro of meer, dan kom je in aanmerking voor de welkomstbonus. Circus beloont nieuwe spelers met een aantal free bets. Elke free bet heeft een waarde van 10 euro en je stortingsbedrag bepaalt hoeveel je er precies krijgt. Met een eerste storting van 20 euro ontvang je twee free bets. Schroef je het bedrag meteen op naar 250 euro, dan kun je maar liefst 25 free bets verdienen. Dit is ook de maximale waarde van de Circus welkomstbonus.

Voordat je je alvast rijk rekent, nog even dit: je moet elke 10 euro free bet ontgrendelen door voor 20 euro in te zetten in het sportsbook. Hiervoor geldt een minimale quotering van 1.60.

Je spaart punten met Circus bij elke sportweddenschap die je plaatst

Bookmaker Circus probeert zijn spelers op allerlei manieren te entertainen. Hierdoor valt er veel te doen en te beleven op het platform, en dan hebben we het niet alleen over het wedden zelf. Zo is het sportsbook bijvoorbeeld uitgerust met een uitgebreid loyaliteitsprogramma, Circus Club genaamd.

Iedere sportwedder van 24 jaar of ouder ontvangt bij zijn inschrijving automatisch een lidmaatschap van de Circus Club. Je status is ook al bekend: Blue. Vanaf status Blue (0 tot en met 499 punten) kun je in elf stappen opklimmen naar de VIP-status Diamond**** (1 miljoen punten of meer). Onderweg bereik je onder andere status Copper, Silver, Gold en Platinum. Hoe hoger je status en hoe meer punten je dus hebt, hoe beter de beloningen.

Je spaart punten voor de Circus Club door simpelweg te wedden op sport. Zonder dag je iets extra’s doet, zie je je puntenaantal dus stijgen. Uiteindelijk kun je je punten inwisselen voor free bets, bonusgeld en meer. Wanneer je een statuslevel stijgt, kun je ook nog profiteren van een draai aan het prijswiel. Wie weet wat dat oplevert.

Wedaanbod: Circus biedt veel variatie, maar onderscheidt zich niet

Het is niet moeilijk om bij Circus een weddenschap te vinden die bij je past, want deze Belgische bookmaker heeft gewoon een prima wedaanbod voor je klaarstaan. In de lijst met een kleine 25 verschillende sporten is plek voor onder andere Eredivisie-voetbal, ATP-tennis, NBA-basketbal, NHL-ijshockey en PDC darts. Maar zet ook eens geld in op de manier waarop de bokswedstrijd tussen Tyson Fury en Dillian Whyte tot een einde komt. Wordt het een knock-out of toch een jurybeslissing? Zoek je liever de rust op, voorspel dan de winnaar van de US Masters golf of zet in op het aantal frames in de finale van het WK snooker.

Het wedaanbod van Circus is gevarieerd, al onderscheidt het zich niet van het aanbod bij andere online bookmakers. Sterker nog, het kan zijn dat jouw favoriete niche sport of weddenschap mist. Check het wedaanbod dus goed voordat je definitief een account aanmaakt.

Instructiefilmpjes, Bet Builders en een beperkte livestream

Voor iedereen die amper ervaring heeft met sportwedden, heeft Circus een aantal korte instructiefilmpjes online staan. Binnen no time ken je de basisbeginselen van de populaire 1×2 weddenschappen en combi bets. Daarnaast vertelt de bookmaker je meer over het fenomeen odds en over het plaatsen van sportweddenschappen. Met aandacht voor deze absolute basisinformatie bevestigt Circus opnieuw dat de recreatieve en beginnende sportwedder heel erg welkom is.

Ben je geen absolute beginner en zoek je vooral een bookmaker die wat extra spanning biedt? Ook dan kun je prima bij Circus terecht. Verhoog de spanning bijvoorbeeld door meerdere voorspellingen te combineren binnen één wedstrijd. Dankzij de ingebouwde Bet Build-functie gaat de quotering snel omhoog. Of richt je op één voorspelling, maar dan wel van een live wedstrijd. Timing is alles, dus opperste concentratie is vereist. Circus is een goede bookmaker voor iedereen die graag live wedt op sport en niet te hoge eisen stelt aan de livestream. Het aanbod op de stream is namelijk vrij beperkt.

Jaag op de jackpot met de Circus goktoernooien

Wedden op sport is een eenzame hobby. Je weet dat je niet de enige bent die op exact datzelfde moment op het gokplatform ronddoolt, maar echt bewijs van al die activiteit heb je niet. Alle gokkers doen hun eigen ding en bemoeien zich verder niet met elkaar. Het is een kwestie van jij versus de bookmaker, en dat kan soms best eenzaam zijn.

Ben je die strijd met de bookmaker wel zat en wil je het eens opnemen tegen andere sportwedders? Dat kan met de Circus goktoernooien! In deze toernooien strijden alle deelnemers voor een plekje in de top van het klassement. Maar die top is alleen weggelegd voor gokkers die in een duidelijk afgebakende periode de meeste punten verzamelen met hun weddenschappen. Hoor je bij de beste spelers, dan is die jackpot van 500 euro, 1.000 euro of misschien zelfs 2.000 euro wel voor jou.

De odds zijn redelijk, maar je kunt de winst verhogen met BetXtra

Met zijn loyaliteitsprogramma, prijswielen en goktoernooien is het entertainmentgehalte hoog bij Circus. De meeste highrollers zullen deze bookmaker dus automatisch mijden. Ook als je geen enorm grote bedragen inzet maar je wél zoveel mogelijk winst wilt maken, moet je je afvragen of het Circus sportbook echt iets voor jou is. De odds zijn niet enorm laag, maar toch kan Circus vaak net niet tegen zijn concurrenten op. Al begint er sinds de overstap naar Nederland wel iets te veranderen bij deze bookmaker.

Vallen de gewone odds je tegen, dan kun je altijd nog terugvallen op BetXtra. Iedere speler ontvangt vijf BetXtra’s per week waarmee je de winst met minimaal 10% kunt verhogen. Wees wel voorzichtig, want meestal gaat het om combi bets die aan vooraf vastgestelde regels moeten voldoen. Maar dat is niet het grootste nadeel. Voor de meeste BetXtra’s geldt namelijk een maximale inzet van 50 euro. Hierdoor is deze winst verhogende constructie leuk voor de recreatieve gokker, maar totaal oninteressant voor spelers die voor het grote geld gaan.

Met zijn vele statistieken toont Circus zich toch een serieuze bookmaker

Je hebt misschien het idee dat het alleen maar om entertainment draait bij Circus. Toch hoef je maar één blik op de statistieken te werpen en je weet dat de bookmaker zijn taak zeer serieus neemt. Vooral bij de populairste sporten zijn er erg uitgebreide statistieken te zien. Je kunt je dus goed voorbereiden als Circus jouw bookmaker is.

De statistieken hebben hun plek gekregen op een zeer overzichtelijk gokplatform. Met kleurrijke icoontjes leidt Circus je snel en gemakkelijk naar de juiste categorie met sportweddenschappen. De grote gele blokken met de odds springen er echt uit op dit vooral witte gokplatform. En wil je zeker weten dat je de weddenschap voortijdig kunt afbreken? De opvallend groene C met het pijltje vertelt je dat de cash-out optie beschikbaar is.

Er zijn extra contactopties voor de Nederlandse klantenservice

Circus, is dat niet die bookmaker met die slecht bereikbare klantenservice? Als deze vraag in je hoofd oppopt, dan ben je vast bekend met het originele Belgische platform. Bij onze zuiderburen staat Circus inderdaad bekend om de beperkte contactmogelijkheden van de online helpdesk. Gelukkig is er veel verbeterd toen de bookmaker de Belgisch-Nederlandse landsgrens overstak.

De Nederlandse klantenservice is te bereiken via mail (support@circus.nl), telefoon (0800 – 247 2876 óf dien een terugbelverzoek in), het contactformulier op de website en via live chat. Bookmaker Circus heeft hiermee een belangrijke stap in de goede richting gezet.